De meeste gemeenten maken nog steeds gebruik van fysieke bijeenkomsten als ze samen met inwoners  of professionals iets willen ondernemen. Echter komt slechts 10%-20% van de mensen naar deze bijeenkomsten. 95% doet liever digitaal mee en is niet eens bereid om naar de bijeenkomsten te komen!

Daarom gebruikt eStadslab de kracht van eParticipatie, interactief meedoen en meepraten met bestuurders en beleidsmakers. Met dit instrument kan tot 80% van de mensen betrokken worden. 

Website en app

De technologie achter eStadslab levert voor ieder lab een website en een app waarop inwoners interactief aan de slag kunnen. Deze website en app zijn aan elkaar gekoppeld en kunnen eenvoudig door de gemeente beheert worden of worden gebruikt om het lab aan te jagen. Iedere lab krijgt een eigen website en een app met een eigen naam zodat deze ook onder inwoners gaat leven.

INITIATIEVEN

Op het eStadslab platform kunnen inwoners eenvoudig digitaal meedoen, informatie vinden over initiatieven, acties, mensen en bedrijven en uiteraard ook over bijeenkomsten. Ook kan men eenvoudig nieuwe ideeën, initiatieven of acties toevoegen. Anderen kunnen hierbij aansluiten  of dit verder verspreiden. Via het lab en rondom ieder onderwerp is het mogelijk om met elkaar in dialoog te gaan.

Dankzij eStadslab vinden mensen, ideeën en inspiratie elkaar. Met een digitaal platform leidt dit tot nog meer animo in een gemeente. Het zinnig partner zijn in betrokkenheid breidt zich zo langzaam uit. Wilt u ook de voordelen ervaren van een eStadslab?